O nama

 
 
 
 

Samostalna građevinska radnja ili S.G.R. ’’MALI MRAV’’ je mala firma u privatnom vlasništvu,
postoji od 11. juna 1998. godine, osnovana u Inđiji. Vlasnik preduzetnik: Rajko J. Zorić, dipl. inž. građ.


PAR REČI OSNIVAČA...
Počeci mog privatnog biznisa se nažalost poklapaju sa bombardovanjem i drugim nemilim događajima vezanih za našu državu. Ali neka vera, neka intuicija i ljubav prema poslu, učinili su da opstanemo i kada su se drugi gasili.

Ono što sam želeo i tada a i sada je da stvorim nešto dostojno poštovanja, nešto čime ćemo se moja porodica i ja ponositi. Zato od samog početka verujem u legalan i moralan biznis. Sve naše odluke i planovi su bazirani na čvrstim ekonomskim principima, pošteni su i pravedni. Iza ove firme ne stoje politika, sumnjivi poslovi, namešteni tenderi, špekulacije, iluzije. Iza ove firme stoji moj rad, snaga i vera u sebe. I zato 11. juna 2018. godine ponosno proslavljamo 20. rođendan!

20 godina je dugačak i kratak period. Ako se uporedimo sa velikim firmama u našoj Zemlji, onda je S.G.R. ’’MALI MRAV’’ jos uvek dete. Sa druge strane, 20 godina u poslu, uz stalni napredak je uspeh kojim se ponosimo. To znači da je firma stvorila i održava svoju poziciju na tržištu.

Šta ja želim da S.G.R. ’’MALI MRAV’’ bude u narednih 20 godina? Želim da ova firma bude mesto koje iz dana u dan vredi sve više, gde ljudi rade zajedno, imaju poštovanja jedni prema drugima, zdrav osećaj prema konkurenciji, a pre svega da naši klijenti zadrže poverenje u nas.


Cilj firme je da obezbedi najefikasnija konstruktivna rešenja i pruži stručne arhitektonske i inženjerske usluge uz primenu najsavremenijih saznanja iz ovih oblasti.

Mišljenje da ne postoji mali i veliki posao, trud da se svakom zainteresovanom klijentu izađe u susret davanjem potrebnih informacija iz struke i insistiranje na kvalitetu izvedenih radova vodi ka obostranom zadovoljstvu. Na taj način se krug zadovoljnih klijenata i saradnika stalno širi, zahvaljujući preporukama tih istih ljudi, što je za nas najveća nagrada.

Firma poseduje licence za projektovanje, izvođenje i energetsku efikasnost objekata:

  • 300  odgovorni projektant arhitektonskih projekata, uređenja slobodnih prostora i unutrašnjih instalacija vodovoda i kanalizacije
  • 311  odgovorni projektant građevinskih konstrukcija objekata visokogradnje
  • 411  odgovorni izvođač radova građevinskih konstrukcija i građevinsko-zanatskih radova na objektima visokogradnje
  • 381  odgovorni inženjer za energetsku efikasnost zgrada

Delatnost firme :

  • Projektovanje objekata visokogradnje
  • Izvođenje građevinskih i građevinsko zanatskih radova
  • Stručni nadzor nad izvođenjem građevinskih objekata
  • Inženjering